Oorzaken van daklekkage Vught

Oorzaken van daklekkage Vught, Helvoirt, Cromvoirt, Esch, Boxtel, Sint Michielsgestel, Heesakker, Haaren en omgeving

daklekkage Vught

daklekkage Vught

Een daklekkage kan heel erg hardnekkig zijn. Hier kom je pas achter wanneer het je overkomt. Daklekkage drijft menig huisbezitter tot wanhoop. Het meest gehoorde probleem is dat de plaats waar de lekkage zichtbaar is vaak niet de plaats is waar de lekkage ontstaat. In tegendeel zelfs, in meer dan 60 procent van alle gevallen ontstaat de lekkage op een ander punt. Het kan zijn dat u jaren geen last heeft van lekkage, maar er door de invloed van het weer toch plotseling last van krijgt. Extreme weersomstandigheden zoals harde wind gecombineerd met regen of sneeuwval kunnen hier de oorzaak van zijn. Daarnaast verzakt de originele constructie vaak, waardoor minimale verschuivingen zorgen dat uw onderkomen niet meer geheel waterdicht is.
Hoe te handelen bij een lekkage? Bel ons op 073 – 2048043

Bij een lekkage is het altijd handig om snel te handelen voordat u meer schade oploopt aan bijvoorbeeld uw dak. Indien de lekkage zeer ernstig is doet u er goed aan om direct contact op te nemen met een dakdekker, voordat de schade nog groter wordt. Indien dit niet het geval is dan is de eerste stap het detecteren van het lek, wat enig speurwerk met zich meebrengt. Door gebruik te maken van een tuinslang kunt u proberen de locatie van het lek te achterhalen. Het is wel verstandig om ervoor te zorgen dat iemand de situatie in de woning in de gaten houdt wanneer de ander het dak natspuit. Heeft u het lek gevonden? Dan heeft u geluk, meestal is er meer voor nodig om de exacte locatie te lokaliseren. Lees meer over dakonderhoud en daklekkage Vught

 

Tips op een rijtje:
daklekkage Vught
dakbedekking Vught
dakreparatie Vught
dakdekker Vught
loodgieter Vught
Verstopte riolering Vught

Bestaat de dakbedekking uit Vught van het platte dak uit meerdere delen? Controleer dan de naden.
Is uw dakgoot verstopt? Dan kan het zijn dat deze overstroomt en de lekkage veroorzaakt. Reiniging uw dakgoot regelmatig.

Controleer de kilgoot (de knik in het dak) en vervang eventuele beschadigde dakpannen.
Ga na of het daklood geen roestplekken of gaten vertoont. Vooral de plaatsen waar het daklood in de muur gemetseld is, dit is vaak een gevoelige plek die veel ellende kan veroorzaken.

Heeft u een schoorsteen in Vught? Controleer dan zowel het lood als de stenen en dakpannen rondom de schoorsteen. Ook het voegwerk verdiend enige aandacht. Ga na of deze nog intact is.
Bij slecht geïsoleerde daken kunnen in de winter nog wel eens ijsdammen voorkomen. Een euvel dat zich voordoet bij vriezen en dooien van sneeuw op het dak. De ijsdam zorgt ervoor dat het water niet weg kan lopen, maar zich ophoopt. Het werkt op een gegeven moment dan door het dak heen.
Bel 073 – 2048043 voor daklekkage Vught, Helvoirt, Cromvoirt, Esch, Boxtel, Sint Michielsgestel, Heesakker, Haaren en omgeving.

Call Now ButtonNeem direct contact met ons op