Lekkage gasleiding Vught

BELANGRIJKE MAATREGELEN BIJ LEKKAGE GASLEIDING IN VUGHT?

loodgieter vughtEen lekkage in de gasleiding kan nare gevolgen hebben. Het is daarom ook van levensbelang dat je al bij het kleinste vermoeden van een gaslek maatregelen treft. Last van een lekkage in de gasleiding in Vught? Volg dan onderstaand stappenplan en neem direct contact met ons op. Bel 073–2048043

GEVAARLIJKE GEVOLGEN

Aardgas is van nature kleurloos en geurloos. Maar omdat het gas heel gevaarlijk kan zijn als het door je huis zwerft, heeft men er een geurstof aan toegevoegd. Door de herkenbare geur kun je een gaslek sneller herkennen. Dat is heel belangrijk, want gas is zeer licht ontvlambaar. Dat wil zeggen dat het gas snel vlam vat en het kan voor steekvlammen en  brand zorgen. In het ergste geval kan het zelfs tot explosies leiden. Bovendien is het inademen van een grote hoeveelheid gas heel slecht voor de gezondheid.

NEEM VOORZORGSMAATREGELEN

Wanneer je vermoed dat je thuis te maken hebt met een gaslek, dien je de volgende maatregelen te treffen;

  • Wees voorzichtig met vuur

Een klein vonkje kan al een hoop schade aanrichten.

  • Wees voorzichtig met elektriciteit

Van elektrische apparaten, maar ook van elektrisch geladen apparaten zoals tablets en smartphones, kunnen vonken afkomen. Blijf dus van lichtknoppen en telefoons af.

  • Goed ventileren

Door alle ramen, deuren en ventilatieschachten open te zetten kan het gas ontsnappen.

  • Afsluiten van de hoofdtoevoer

Door de hoofdgaskraan af te sluiten voorkom je dat er nieuw gas de woning binnen sijpelt.

  • Loop naar buiten

Buiten kun je veilig je mobiele telefoon gebruiken om hulp in te schakelen. Bel 073–2048043

Neem vervolgens contact op met één van onze medewerkers die het lek zo spoedig mogelijk voor je kan opsporen en verhelpen. Uiteraard raden wij bij acuut gevaar aan om eerst ons te bellen.

Call Now ButtonNeem direct contact met ons op